U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Zimska brdska-cross liga "Ivančica" 2008.
Datum utrke: 22.02.2009.
Mjesto utrke: Prigorec

4. kolo – 17.02.2008.

Krešo Balaško i Katarina Nestić vodeći u muškoj i ženskoj konkurenciji trebali su samo rutinski odraditi do vrha i postati ovogodišnji pobjednici 12. zimske brdske lige, što i jesu.

Za kraj zimske brdske lige „Ivančica" imali smo snijeg koji je padao po noći da opet malo oteža trkačima put do vrha. Ali svi koji su odlučili i došli su i to im nije smetalo. Pobjednici posljednjeg kola bili su Ivan Čorba i Valentina Županić kojima su pripala druga mjesta u ukupnom poretku, jer pobjednici 12. zimske brdske lige „Ivančica" postali su KREŠO BALAŠKO i KATARINA NESTIĆ koji su rutinski odradili ovo posljednje kolo.

U kategoriji juniora najbolji je Krešo Balaško, dok su kod seniora pobijedili Ivan Čorba i Katarina Nestić. Kod veteranki najbolja je Katica Levanić, a kod veterana1 Stjepan Dubovečak, a brat mu Valent kod veterana2, dok je kod veterana3 najbolji Jakov Klapež.

Jedna zanimljivost da je „neuništivi" Vilim Pap u svojoj osamdeset drugoj godini i nakon dvanaest godina održavanja zimske lige u prošlom kolu prvi put „preskočio" kolo ili nije nastupio, a do tog kola je jedini imao sve nastupe.

Što reči na kraju?

Ove godine je u sedam kola „prošlo" devedeset šest trkača, od toga šesdesetak sa četiri i više nastupa. Prosječna posječenost je pedeset pet ljudi, a zimsko je vrijeme kad su noći duže, krevet topli, a start u 8 ujutro.

Vidimo se na krajem studenog na 13. zimskoj brdskoj ligi „Ivančica"

Više na www.marathon95.hr